Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Secvențe cu tancul Armata, dezvăluite de Ministerul rus al Apărării

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaT-14 Armata tank of the Central Military District's Moscow Garrison during a rehearsal for the military parade to mark the 71st anniversary of victory in the Great Patriotic War, at Alabino training field in the Moscow Region
T-14 Armata tank of the Central Military District's Moscow Garrison during a rehearsal for the military parade to mark the 71st anniversary of victory in the Great Patriotic War, at Alabino training field in the Moscow Region - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării din FR a publicat un material video cu imagini spectaculoase în care sunt surprinse tancul Armata şi echipajul militar al acestuia. Filmul a fost lansat cu ocazia aniversării a 70-a de la inaugurarea Zilei Tancurilor.

CHIŞINĂU, 12 septembrie — Sputnik. Prin instituirea Zilei Tancurilor, Rusia recunoaște contribuția inestimabilă a aparatelor mecanizate la înfrângerea inamicului în cel de-al doilea război mondial, relatează Sputnik International, citat de Sputniknews.ro.

Brigăzile de tancuri reprezintă principala forță a trupelor terestre rusești. Ele sunt utilizate în principal în legătură cu trupele motorizate în domenii cheie și îndeplinesc mai multe misiuni principale, printre care apărarea şi contra-atacul în numeroase tipuri de confruntări.

De-a lungul anilor, tancurile ruseşti s-au dezvoltat şi au fost echipate cu arme moderne, cum ar fi rachete și tunuri. Recentul clip arată că tancurile rusești Armata au făcut progrese mari în ultimii ani.

Noua generaţie de tancuri are capacități defensive și caracteristici tehnice unice. Potrivit Ministerului Apărării, filmul publicat este cel mai spectaculos din istoria modernă a forțelor blindate rusești.

Aparatul este operat de un echipaj format din trei soldați găzduiţi în capsula blindată din partea frontală.

Principalul său atu este un tun nou, 2A82-1 M, cu țeava linsă de 125 mm, o turelă PKTM, de un calibru de 7,62 mm, cu un control de la distanță și mitraliera Kord, cu un calibru de 12,7 mm.

De asemenea, tancul este dotat cu un sistem de ghidare care permite operatorului să corecteze cursul rachetelor în timp ce acestea sunt în aer.

T —14 ARMATA a fost prezentat pe 9 mai 2015, de Ziua Victoriei, în cadrul paradei militare de la Moscova.

Fluxul de știri
0