Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mita care l-ar putea băga în puşcărie pe proprietarul unor rute de microbuz

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul unei întreprinderi care deţine a mai multe rute de transport din capitală, tot el şi preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor Privaţi., va ajunge în faţa instanţei sub acuzaţia de luare de mită

CHIŞINĂU, 10 sept Sputnik. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului unei firme deţinătoare a mai multor rute de transport urban de pasageri din capitală, comunică Procuratura Generală.

Urmărirea penală a durat aproximativ 5 luni.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Motivul pentru care un poliţist din Bălţi nu a luat mită

Potrivit datelor anchetei, pe data de 5 mai curent, învinuitul ar fi extorcat şi primit de la proprietarul unui microbuz mită în valoare de 300 de euro, pentru a accepta şi opera modificările necesare şi a-i permite noului proprietar să activeze în continuare pe ruta 105 din municipiul Chişinău.

Iniţial, proprietarul microbuzului i-a oferit învinuitului 200 euro, însă acesta a mai cerut încă 100 euro, invocând că trebuie „să se împartă şi cu alte persoane".

„Învinuitul, care este şi Preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu imediat după primirea sumei de la proprietarul microbuzului", precizează sursa.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Buiucani.

Fluxul de știri
0