Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA şi Rusia au anunţat un plan de încetare a violenţelor în Siria

© AFP 2024 / Pool / Fabrice CoffriniUS Secretary of State John Kerry (L) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands during a bilateral on the side line of an Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ministerial meeting on December 4, 2014
US Secretary of State John Kerry (L) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands during a bilateral on the side line of an Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ministerial meeting on December 4, 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
După întrevederea de la Geneva dintre Ministrul de Externe al FR, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry, oficialii au anunţat un plan de încetare a violenţelor în Siria.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. În declaraţia făcută în faţa jurnaliştilor, Kerry şi-a exprimat speranţa că noul plan ar putea fi momentul în care eforturile diplomatice multiraterale încep să-şi facă efectul.

"Noi trebuie să urmărim aceşti terorişti nu la întâmplare, ci într-un mod sistematic", a spus oficialul american.

Rusia şi SUA cheamă toate părţile să respecte angajamentul de încetare a ostilităţilor începând cu apusul soarelui, în data de 12 septembrie.

Acest lucru presupune stoparea tuturor atacurilor, inclusiv a loviturilor aeriene. Acordului necesită acces liber pentru ajutoarele umanitare în zonele care este nevoie, inclusiv Aleppo, și depinde de toate forțele să se retragă de la Castello Road. Kerry a spus că se așteaptă ca Rusia să se asigure că guvernul sirian aderă la acordul de încetare a focului.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a subliniat faptul că încă mai persistă o lipsă de încredere între SUA şi Rusia în cooperare și negocieri privind Siria.

El a adăugat că prioritatea acestui acord este de a reconfirma încetarea focului, subliniind faptul că atât SUA cât și Rusia vor lucra cu toate părțile pentru a se asigura că ostilitățile încetează în următoarele 48 de ore.

Odată ce se va reuşi acest lucru, va fi înființat un centru de implementare comun. Acest lucru va fi folosit pentru a urmări terestru teroriști și a-i separa de grupurile opoziției moderate, după care loviturile aeriene comune vor fi efectuate de către ambele forțe aeriene ruse şi americane împotriva grupărilor teroriste.

Fluxul de știri
0