Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Domnule ministru Munteanu, lacul Ghidighici moare încet, încet

© Sputnik / Vladimir PolușatovOleg Sclifos
Oleg Sclifos - Sputnik Moldova
Abonare
Fundația pentru Dezvoltare Ecologică Ecodava a expediat o scrisoare Ministerului Mediului prin care anunță autoritățile că lacul Ghidighici este în plin proces de înnămolire și se află într-o situație degradantă sub aspect ecologic, dar și infrastructural. Președintele fundației Ecodava, Oleg Sclifos, a făcut declarații pentru Sputnik Moldova.
Domnule ministru Munteanu, lacul Ghidighici moare încet, încet

În cadrul proiectului de studiu și ameliorare a situației ecologice a râului Bâc de la izvor, din satul Temeleuţi până la Chișinău, experții de la Ecodava au constatat starea deplorabilă în care se află lacul Ghidighici. Potrivit celor de la Ecodava, lacul de acumulare Ghidighici are o plajă neîngrijită, în jurul lui sunt amplasate rampe de gunoi neautorizate, aleile sunt impracticabile, lacul se află în plin proces de înnămolire, iar apa este foarte poluată.

În scrisoarea expediată ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, Fundația ecologică Ecodava își exprimă îngrijorarea în legătură cu această situație și solicită organizarea unei întâlniri cu responsabilii din cadrul Ministerului și cu reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale care sunt dispuse să contribuie la ameliorarea situației ecologice a lacului Ghidighici.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0