CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă renunţarea la tratamentele cu Chinolone, un tip de antibiotice la care infecţia este tot mai rezistentă, relatează descopera.ro, cu referire la Science Mag.
Potrivit celor mai sumbre prognoze, la un moment dat s-ar putea ca niciun medicament să nu mai funcţioneze.
„Gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae şi afectează 78 de milioane de oameni în fiecare an. Deşi boala este asimptomatică, bacteria poate provoca dureri genitale şi poate duce către infertilitate şi infecţia creierului şi a inimii dacă rămâne netratată", precizează sursa.
Membrii organizaţiei au recomandat în 2003 tratarea infecţiei cu Chinolone, dar în ultima perioadă au apărut noi tulpini de-a lungul globului, afirmă Teodora Wi, membră a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Departamentul Sănătăţii Reproductive şi Cercetare din Geneva, Elveţia. Un alt tip de medicamente numite Cefalosporine vor reprezenta primul tratament pentru această infecţie.
Însă aproximativ 56 de ţări au declarat că noile tulpini ale gonoreei au o sensibilitate scăzută la ceftriaxonă, medicamentul care se conţine în Cefalosporine. Alte 10 ţări au declarat că niciun medicament din prezent nu a ameliorat boala.
Medicii mai au totuşi câteva opţiuni. În noua grilă de tratament este sugerată combinarea anumitor medicamente, inclusiv a celor mai vechi precum gentamicina şi spectinomicina. Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi doreşte însă să creeze noi medicamente pentru tratarea acestei infecţii periculoase.