Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovencele, violate și economic

Abonare
Avocații din Republica Moldova se confruntă cu o nouă provocare: să probeze în fața instanței cazurile grave de violență psihologică și chiar de violență economică. De ce aceste cazuri sunt greu de demonstrat a explicat reprezentantul PROMO-LEX, avocatul Dumitru Sliusarenco, în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova.
Moldovencele, violate și economic

Violența nu înseamnă doar "bătaia ruptă din rai" care poate fi probată în instanță cu ajutorul certificatelor medico-legale. Avocatul Dumitru Sliusarenco susține că femeile sunt supuse violențelor mai des decât bărbații. Totodată, în cazul lor sunt aplicate toate tipurile de violență: sexuală, fizică, psihologică sau economică. Potrivit lui, ultimul tip de violență, cea economică, este cunoscut mai puțin de publicul larg. Cu toate acestea, în special, femeile sunt supuse zilnic violenței economice. Potrivit avocatului, atunci când bărbatul își folosește statutul său de om care aduce bani acasă și își terorizează cu acest fapt soția sau nu-i dă bani de cheltuială, chiar dacă acele cheltuieli sunt justificate, asta înseamnă că ea este supusă violenței economice.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0