Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcționari de la primăria Chișinău ar putea sta 15 ani la răcoare

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Dosarul intentat pe numele unor funcționari de rang înalt de la primăria Chișinău a ajuns vineri pe masa judecătorilor. Învinuiții riscă până la 15 ani de închisoare pentru comiterea mai multor încălcări.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Procurorii pentru combaterea corupției și ofițerii de la Centrul Național Anticorupție (CNA) au finalizat examinarea dosarului intentat pe numele unor funcționari de rang înalt din cadrul primăriei Chișinău pentru luare de mită, trafic de influență, fals în acte publice și depășirea atribuțiilor de serviciu. Vineri, materialele au fost transmise instanței de judecată.

Anterior, șeful direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că la începutul anului curent departamentul a atras atenția asupra încălcărilor comise în procedura de dare în folosință a câtorva clădiri din Chișinău.

Arest - Sputnik Moldova
Societate
Jumătate dintre angajații primăriei, arestați

Au fost suspectate șapte persoane: viceprimarul capitalei, Vladimir Coteț; un inspector superior al Inspecției de Stat în Construcții; șeful-adjunct al Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare, Radu Blaj; vicepretorul sectorului Buiucani, colaboratori ai Inspecției de Stat în Construcții și agenți economici.

Astfel, la 25 mai au fost efectuate 12 percheziții la domiciliul, în birourile de serviciu și în automobilele persoanelor implicate în aceste ilegalități. În special, este vorba de urgentarea eliberării documentelor de privatizare a clădirilor nelocuite și contribuirea la eliberarea actelor de modificare a statutului terenurilor de pământ. În total au fost intentate 10 dosare penale, iar celor vizați li se incriminează fapte de corupere pasivă și activă, depășirea atribuțiilor de serviciu, trafic de influență și falsificarea documentelor. În cadrul cercetărilor a fost depistat faptul coruperii persoanelor cu funcții de răspundere. Suma maximă a mitei este de 12 mii de euro.

Colaboratorii structurilor ocrotirii ordinii de drept au efectuat numeroase percheziții și au acumulat un număr suficient de probe care confirmă vina suspecților.

Aceștia riscă 15 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0