Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O româncă trece Prutul pentru a-și lansa primul roman de ficțiune

© Photo : Facebook/ Diana FarcaLa limită
La limită - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
E tânără, frumoasă și talentată, se numește Diana Farca, iar pe 15 septembrie va veni din România la Chișinău pentru a-și lansa primul roman de ficțiune, intitulat "La limită".

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Cristina Danuța. Scriitoarea Diana Farca a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că așteaptă cu entuziasm lansarea cărții la Chișinău, deoarece are numeroși amici moldoveni, care au aceeași "plămădeală" sufletească. Este sigură că va cunoaște oameni buni, sensibili, spirituali, poate melancolici, prinși în hățișul reminiscențelor vest-est.

"Cartea mi-a adus deja numeroase beneficii materiale, însă nu am așteptări de ordin pecuniar de la eveniment, pentru că acestea pălesc în fața simbolisticii lui: un prim contact cu iubitorii de literatură de peste Prut", susține scriitoarea Diana Farca.

© Photo : Facebook/ Diana FarcaLa limită
La limită - Sputnik Moldova
1/2
La limită
© Diana FarcaLansare de carte, romanul „La limită”, autor Diana Farca
Lansare de carte, romanul „La limită”, autor Diana Farca - Sputnik Moldova
2/2
Lansare de carte, romanul „La limită”, autor Diana Farca
1/2
La limită
2/2
Lansare de carte, romanul „La limită”, autor Diana Farca

Autoarea spune că deja a contactat cu cititorii din Republica Moldova și că vede publicul cititor din țara noastră ca fiind unul diferit de cel din România.

"M-au bucurat nespus mesajele cititorilor, care au fost, fără excepție, laudative. Cartea e distribuită de puțin timp în Republica Moldova, dar intuiesc, după primele reacții, că va avea parcursul unui vin roșu bun. Lansarea e taninul care-i va desăvârși gustul" spune Diana Farca.

Autoarea a remarcat că moldovenii sunt firi empatice, care s-au identificat cu trăirile personajelor într-o manieră profundă, fiind captivați mai degrabă de povestea de iubire dintre Albert și Lucia, decât de "artificiile" sale livrești (poveștile secundare, gusturile excentrice ale bătrânului). Unii cititori de la vest de Prut s-au pierdut în detalii, în vreme ce moldovenii s-au cufundat cu povestea de iubire a bătrânului.

Cei pe care ultimul alineat al acestui articol i-a făcut curioși o vor putea găsi pe Diana Farca și cartea acesteia, romanul de ficțiune "La limită", la evenimentul de lansare, care este organizat de Clubul Cititoarelor Moderne și Elibraria.eu și care va avea loc în incinta Cafenelei "Paprika Wine Pub", pe 15 septembrie, ora 18:00.

Fluxul de știri
0