Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Karma României nu este să se salveze pe ea însăși, ci să salveze lumea

© Sputnik / Мирослав РотарьIlie Catrinoiu
Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Abonare
Editorialistul site-ului Sputnik Moldova-România Ilie Catronoiu trece în revistă principalele teze ale proiectului de țară "Hrană, Apă, Energie", lansat de directorul executiv al Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii, Călin Georgescu, care este și şi membru al Clubului de la Roma.
Karma României nu este să se salveze pe ea însăși, ci să salveze lumea

Duminică, 4 septembrie, Dr. Călin Georgescu, director executiv al Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii http://ungsii.org/ şi membru al Clubului de la Roma, a ținut o conferință intitulată "Proiect de ţară". În această conferință expertul în dezvoltare durabilă a prezentat planul prin care Romania, deşi este cea mai subdezvoltată țară din Europa, poate deveni într-un timp foarte scurt cea mai prosperă națiune a lumii dacă nu mai lăsăm frica să ne domine. Prin proiectul de țară "Hrană, Apă, Energie", România şi-ar găsi locul în lume.

Călin Georgescu — creator de istorie

Două frici fundamentale ţin lumea în sclavie: frica de moarte şi frica de libertate. Trăim perioada unui sclavagism care ne face să credem că logica sistemului este logica noastră. Politicienilor le este frică să ia taurul de coarne, pe de o parte, iar pe de altă parte sunt incompetenţi, nu ştiu ce trebuie făcut. Or, Călin Georgescu aminteşte în conferinţa sa de J. F. Kennedy ca despre cel mai mare preşedinte din istoria lumii, asasinat tocmai pentru că a vrut şi a ştiut cum să schimbe sistemul şi să elibereze omenirea şi natura din sclavia marii finanţe.

Nu este deloc uşor să ataci din astfel de perspectivă sistemul. Observ la Călin Georgescu tăria caracterului încercat şi trecut prin multe obstacole şi suferinţe, dar şi puterea şi forţa creatorilor de istorie.

Autor: Ilie Catrinoiu

Fluxul de știri
0