Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine nu este mulţumit de medicul de familie, şi-l poate schimba

© Photo : PixabayMedic
Medic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la data de 31 octombrie, cetăţenii îşi pot alege medicul de familie şi instituţia medicală primară.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba, până pe 31 octombrie, medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară încadrată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Cei care se înregistrează pentru prima dată sau vor să-şi schimbe instituţia medicală sau medicul de familie urmează să depună şi să înregistreze cererea la instituţia aleasă, cu indicarea datelor de contact.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi bani alocă moldovenii pentru asigurarea medicală

Înregistrarea poate fi efectuată la o singură instituţie medico-sanitară primară şi este recomandată selectarea unităţii celei mai apropiate de locul de trai al solicitantului.

Cei care optează pentru serviciile medicului de familie din instituţia ce deserveşte alt teritoriu, vor asigura deplasarea echipei medicului de familie.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie. Asistenţa medicală primară va fi acordată conform noii cereri începând cu 1 ianuarie 2017, iar până la finele anului solicitantul va beneficia de asistenţă în cadrul instituţiei în care a fost anterior înregistrat.

Medicul de familie poate fi schimbat în altă perioadă a anului doar în cazul în care persoana îşi schimbă locul de trai.

Modalitatea de alegere a medicului de familie este prevăzută în Regulamentul cu privire la înregistrarea populaţiei în instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Fluxul de știri
0