Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul dublului omor de la Râşcani, trimis de procurori în judecată

© Sputnik / Александр Макаров / Accesați arhiva multimediaЗал заседаний суда. Sală de judecată
Зал заседаний суда. Sală de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Dosarul omorului celor doi tineri, de 28 şi 29 de ani, pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Nihoreni, raionul Râşcani, a fost trimis în judecată.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi locuitori ai raionului Râşcani de comiterea unui dublu omor, jafului în proporţii deosebit de mari şi favorizarea infracţiunii excepţional de grave.

Crima a avut loc la 19 iunie pe teritoriul brigăzii de tractoare din satul Nihoreni, raionul Râşcani. Fiind în stare de ebrietate şi în urma iscării unui conflict, unul dintre inculpaţi le-a aplicat victimelor, în vârstă de 28 şi 29 de ani, multiple lovituri de ciocan până i-a lăsat fără suflare.

În continuare, acesta le-a sustras telefoanele mobile, bijuteriile din aur, precum şi automobilul de model BMW X5, iar pentru a ascunde urmele crimei şi a-i induce pe oamenii legii în eroare, a transportat cadavrele într-o fâşie forestieră din preajma aceleiaşi localităţi, după care şi-a continuat drumul spre raionul Comrat, unde a ascuns automobilul.

Cel de-al doilea inculpat este acuzat de procurori de favorizare la comiterea infracţiunii, prin ascunderea urmelor crimei excepţional de grave.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea Poliţiei din Râşcani, după gratii

Suspecţii au fost reţinuţi peste patru zile de la comiterea dublului omor, iar automobilul a fost restituit succesorilor părţilor vătămate. Cei doi se află în arest, iar dacă vor fi recunoscuţi culpabili, aceştia riscă ani grei de închisoare.

După comiterea acestei crime, pe numele a doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din raionul Râşcani a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Procurorii îi învinuiesc pe aceştia că nu au întreprins măsurile necesare pentru descoperirea operativă a infracţiunilor şi identificarea rapidă a făptuitorilor.

Fluxul de știri
0