Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poligamie în Moldova: adevăr sau minciună

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaNuntă, căsătorie, familie, tineri însurăței, mire și mireasă
Nuntă, căsătorie, familie, tineri însurăței, mire și mireasă - Sputnik Moldova
Abonare
Legea poate fi interpretată diferit, cu părere de rău. Oare chiar și atunci când este vorba de instituția familiei?

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Unii locuitori ai ţării se întreabă dacă poți să trăiești în Moldova și să fii poligam. Asta deoarece, având posibilitatea de a fi concomitent cetățean nu doar al RM, ci și al altor țări, omul își poate aplica în diferite pașapoarte diferite ștampile care să-i legifereze mariajul.

Anterior, în mass-media de la Chișinău a apărut informația precum că, dispunând de mai multe cetățenii, ai putea deveni poligam fără a răspunde în faţa legii pentru asta.

Церемония бракосочетания - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova numărul căsătoriilor l-a depășit pe cel al divorțurilor

Lucia Ciobanu, directorul serviciului stare civilă, a confirmat pentru jurnaliști că departamentul pe care îl conduce nu poate verifica dacă un cetățean al RM este căsătorit și ca cetățean al altei țări.

„Noi nu putem verifica o astfel de informație. Putem constata doar faptul dacă cetățeanul RM a fost căsătorit pe teritoriul țării noastre", a spus Ciobanu.

Juristul Pavel Midrigan consideră că, din punct de vedere legal, asemenea acțiune reprezintă o infracțiune.

„Există dreptul internațional care reglementează căsătoriile. În afară de aceasta, în legislația fiecărei țări este stipulat că fiecare soț are doar o singură soție, cu excepția țărilor musulmane în care la baza legislației stă religia — islamul", a menționat Midrigan.

Potrivit acestuia, dacă se descoperă că o persoană are încheiate două căsătorii concomitent, în acest caz, prin judecată, căsătoria care a fost încheiată mai târziu trebuie să fie recunoscută nevalabilă, iar persoana poligamă poate fi trasă la răspundere penală.

Fluxul de știri
0