Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Jucăriile copiilor tăi pot fi extrem de periculoase

© Photo : FB/ Tatiana TurchinăTatiana Turchină
Tatiana Turchină - Sputnik Moldova
Abonare
Copilul tău poate deveni un tip conflictual și agresiv dacă nu știi ce jucării să-i alegi, afirmă psihologul Tatiana Turchină. Ea a acordat un interviu studioului radio Sputnik Moldova cu ocazia Zilei Internaționale de Abandonare a Jucăriilor Militare, care este marcată deja de 25 de ani în data de 7 septembrie.
Jucăriile copiilor tăi pot fi extrem de periculoase

Tatiana Turchină afirmă că jucăriile militare pot avea un impact nefast asupra copiilor, ele pot fi de-a dreptul periculoase dacă nu sunt alese corect de către părinți. Jucăria militară îi permite copilului să-l sperie pe alt copil, îi dă senzația de încredere și putere, care, de fapt, este falsă. De la jucăriile militare, odată cu vârsta, copilul trece la jocurile video cu subiecte de luptă. Însă capacitatea de rezolvare a problemelor și conflictelor sau curajul pot fi dezvoltate prin multe alte metode, decât prin procurarea pistoalelor și mitralierelor de joacă.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0