Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Timofti amână alegerile din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьНиколай Тимофти
Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova trebuie să colecteze cel puţin 15 mii de semnături pentru a fi înregistrați de Comisia Electorală Centrală în cursa pentru scrutinul din 30 octombrie.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Liderul Partidului Platforma DA ar fi reușit să colecteze deja 10 mii de semnături din cele 15 mii necesare pentru a fi înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Politică
Ce fel de președinte își doresc cetățenii Moldovei

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, ar întâmpina, se pare, dificultăți în acest proces, reușind să adune doar 5 mii de semnături până la acest moment, scrie portalul Moldovandream.

Din acest motiv, menționează portalul, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ar fi semnat un decret de amânare a alegerilor.

„Alegerile prezidențiale care urmau să aibă loc pe data de 30 octombrie se amână. Președintele Republicii Moldova în exercițiu, domnul Nicolae Timofti, a semnat în această dimineață un decret în acest sens", scrie sursa citată.

„Îmi este jale de ea și am decis să o ajut. Ea nu are structuri de partid, nu are membri de partid, și desigur că-i vine greu să strângă tocmai 15 000 de semnături. Alegerile vor avea loc atunci când Maia Sandu va reuși să strângă numărul necesar de semnături", și-a argumentat domnul Timofti decizia care a bulversat opinia publică.

Precizăm că portalul Moldovandream este un site de pamflete, „interzis celor fără simțul umorului", prin urmare, știrea este o farsă.

Fluxul de știri
0