Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rabia face victime. Un bărbat de 39 de ani a murit

© Photo : biocontrol.ruБездомная собака
Бездомная собака - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din sudul ţării, diagnosticat recent cu rabie, nu a mai putut fi salvat. El a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Capitală.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Un bărbat originar din satul Tănătari, raionul Căuşeni, a decedat din cauza rabiei, informează e-medicina.md.

Potrivit vicedirectorului Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbăi, Vasile Arapu, pacientul ar fi supravieţuit dacă ar fi solicitat ajutorul medicilor imediat după ce a fost mușcat de câine.

„Tratament împotriva rabiei nu există. Pacienţii care se adresează imediat la medic urmează tratament antirabic. Singurul mijloc de a preveni maladia este vaccinarea”, a declarat Arapu.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost internat la data de 1 septembrie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, cu suspecție la rabie. El a fost mușcat la mâna dreaptă de propriul câine, care a pierit la două zile după incident.

Anual, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor depistează 130 – 200 de animale bolnave de rabie, în majoritatea teritoriilor administrative ale țării. Sursa principal de infecție rămân a fi vulpile, dar și alte animale sălbatice sau domestice. Virusul rabic se transmite de la animale la om prin muşcătură. Maladia afectează iremediabil creierul şi măduva spinării.

Fluxul de știri
0