Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi jihadişti, reţinuţi în Moldova

© Procuratura Generală terorism
terorism - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni străini au fost reţinuţi de procurori şi ofiţerii SIS pentru propagandă în favoarea organizaţiilor teroriste internaţionale.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Doi cetăţeni străini, care propagau viziuni jihadiste în susţinerea organizaţiilor teroriste internaţionale, au fost identificaţi şi reţinuţi de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

„Persoanele, cu vârste de 18 şi 46 de ani, au fost reţinute în cadrul unui complex de măsuri speciale de investigaţii direcţionate în vederea prevenirii şi combaterii terorismului pe teritoriul Republicii Moldova”, potrivit Procuraturii.

Armă ridicată în urma perchezițiilor la domiciliul unor studenți arabi de la USMF Nicolae Testemiţeanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Împuşcături în Chişinău: au tras doi străini cu viziuni jihadiste

Acestea se aflau în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru suspiciuni de activităţi de autoradicalizare, precum şi propagare prin intermediul platformelor on-line şi a reţelelor de socializare a mesajelor de susţinere a entităţilor teroriste, publicând sistematic mesaje de justificare publică a terorismului.

Procurorii  şi ofiţerii SIS au ridicat în timpul percheziţiilor la domiciliile acestora  documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestora.

Persoanele reținute şi-au recunoscut integral vinovăția. Pe numele persoanelor vizate au fost pornite cauze penale pentru justificarea publică a terorismului.

Fluxul de știri
0