Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a majorat preţul la carburanţi

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la benzină şi motorină, pentru următoarele două săptămâni.

CHIŞINĂU, 23 aug — Sputnik. Şoferii din Republica Moldova vor plăti mai mult atât pentru benzină, cât şi pentru motorină.

Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică 95 va costa 16 lei şi 19 bani, tarif majorat cu 20 de bani. În acelaşi timp, pentru un litru de motorină şoferii vor trebui să plătească 13 lei şi 92 de bani sau cu 10 bani mai mult decât era până acum.

Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toţi operatorii de pe piața produselor petroliere stabilesc, reieșind din prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Fluxul de știri
0