Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce s-a întâmplat la prima şedinţă de judecată în dosarul Ilan Şor

© Sputnik / Мирослав РотарьProtest la Curtea de Apel Chișinău
Protest la Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au început examinarea în fond a dosarului penal pe numele primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, în care acesta este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Marţi, 6 septembrie, la Judecătoria Buiucani a avut loc prima şedinţă de judecată în fond în dosarul primarului oraşului Orhei Ilan Şor, acuzat de procurori de spălare de bani, escrocherie şi evaziune fiscală.

„Şedinţa a avut un caracter procedural. Am solicitat timp să studiem materialul din dosar, care este destul de amplu”, a declarat avocatul Denis Ulanov.

Apărătorii lui Şor au mai declarat că, după studierea materialelor din cauza civilă, urmează să-şi expună poziţia vizavi de martorii care urmează a fi audiaţi în acest dosar.

La etapa actuală, avocaţii lui Ilan Şor au declarat că nu este oportun să se dea numele persoanelor care vor fi audiate în calitate de martor în dosar.

Protest în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou protest la Curtea de Apel. Manifestanţii cer eliberarea lui Ilan Şor

Tot marţi, avocaţii au depus în instanţă o cerere prin care solicită schimbarea măsurii de arest la domiciliu pe numele lui Ilan Şor în una non-privativă de libertate.

„Nu sunt motive ca Ilan Şor să se afle în arest la domiciliu. El nu poate influenţa martorii, dosarul deja este trimis în judecată, toate dovezile pe care procuratura le deţine deja au fost prezentate, nimic nou nu mai poate apărea în dosar. Niciun criteriu din Codul de procedură penală prin care persoana se menţine în arest la domiciliu nu sunt îndeplinite”, a declarat Denis Ulanov.

Procurorul Andrei Băieşu a precizat că organul de urmărire penală va solicita în continuare menţinerea sub arest la domiciliu a lui Ilan Şor.

În timpul şedinţei de judecată, în jur de 2,5 mii de oameni au protestat în faţa instanţei, cerând eliberarea imediată a lui Ilan Şor.

Următoarea şedinţă în dosarul lui Ilan Şor va avea loc la 19 septembrie.

Fluxul de știri
0