Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proteste la postul TV „Inter” din Kiev: situația este critică

© Sputnik / Алексей Вовк / Accesați arhiva multimediaПоследствия пожара в здании телеканала "Интер" в Киеве
Последствия пожара в здании телеканала Интер в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
În comunicatul postului TV, învinuit de „atitudine prorusă care, chipurile, dăunează Ucrainei”, se spune că sunt blocate intrările în sediu, iar porțile sunt îngrădite cu anvelope.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Începând de luni, în preajma sediul postului ucrainean de televiziune „Inter" din Kiev se desfășoară o acțiune de protest nonstop. Protestatarii consideră că postul TV s-ar situa pe poziţii „proruse și că dăunează intereselor Ucrainei". Manifestanţii au instalat corturi la locul desfășurării acţiunii și au stocat acolo anvelope.

În comunicatul publicat pe site-ul postului TV se spune că situația a devenit deja critică, echipele TV nu pot ieși la filmări, iar jurnaliștii nu dispun de condiții pentru a-şi desfăşura în mod corespunzător activitatea.

Jurnalistul rus Pavel Șeremet - Sputnik Moldova
Explozie: cunoscutul jurnalist Pavel Șeremet, asasinat la Kiev (VIDEO)

„Situația creată odată cu blocarea „Inter Media Grup" (din care face parte „Inter" — n. red.) este critică. Sediul principal al „Inter Media Grup" de unde transmit posturile TV „Inter" și „NTN" sunt la a doua zi de asediu. Echipa de jurnaliști „NTN" și lucrătorii care asigură transmisiunea posturilor TV nu au reușit să ajungă la locurile lor de muncă. Acest lucru s-a întâmplat la ora 7.15 dimineața, ca urmare a faptului că mulțimea, care deja de două zile blochează sediul principal al  „Inter Media Grup", au îngrădit accesul pe teritoriul telecentrului…", se spune în comunicat.

Totodată, se menționează că „acțiunile persoanelor care au blocat accesul jurnaliștilor la locurile lor de muncă împiedică în mod direct activitatea profesională legală a jurnaliștilor, faptă care în Ucraina este pasibilă de pedeapsă penală".

În ultimele trei zile, „Inter" a depus la Procuratura Generală a Ucrainei, la Ministerul  Afacerilor Interne, Serviciul de Securitate şi la Poliția Națională a Ucrainei 10 demersuri cu privire la comiterea infracțiunilor. Până la ora actuală nu există nici o reacție din partea organelor de drept.

„Inter Media Grup" și postul TV „Inter" au comunicat în repetate rânduri despre încălcările comise și s-au adresat deschis către reprezentanții puterii, către președintele țării, solicitându-le să se implice în situația creată, să contribuie la deblocarea postului TV, să garanteze securitatea activității mass-media și a angajaților din acest sector.

Fluxul de știri
0