Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a pus la cale asasinarea lui Traian Băsescu

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a făcut declarații şoc, în care a anunţat despre planurile unor grupări mafiote care vizau asasinarea sa şi răpirea uneia dintre fiicei sale.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni la România TV, că în anul 2005 a fost pus la cale un plan de asasinare a sa şi de răpire a uneia dintre fiicele sale.

Traian Băsescu a fost întrebat despre declaraţiile fostului şef al SRI, Radu Timofte, făcute în 2005, potrivit cărora au existat informaţii credibile privind grupări mafiote care ar fi dorit asasinarea preşedintelui la acea vreme.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Traian Băsescu, grav bolnav. Este țintuit la pat

„Am avut asemenea informaţii în diverse etape are mandatului meu", a declarat Băsescu.

Întrebat cine ar fi vrut să îl asasineze, Băsescu a spus că răspunsul se află în declaraţia lui Radu Timofte privind diverse „grupări de tip mafiot”.

Comentând cum priveşte familia aceste ameninţări, Băsescu a afirmat că au existat chiar informaţii cu privire la una din fiicele sale, pe care a informat-o, însă a lăsat instituţiile statului să îşi facă datoria.

„Au fost nişte situaţii aflate dintr-o închisoare, în care un super-vestit interlop îşi propusese să organizeze o răpire a uneia din fete. Informaţia a ajuns la mine, am atenţionat-o, dar şi structurile de securitate au luat măsuri. Erau informaţii culese din puşcării, către sfârşitul primului mandat”, a menţionat Băsescu.

În 2005, directorul SRI de la acea vreme, Radu Timofte, afirma că există informaţii privind dorinţa unor grupări de a organiza asasinate la adresa unor politicieni din România, inclusiv la adresa preşedintelui.

Fluxul de știri
0