Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov: Putin și Obama au discutat despre Siria și Ucraina

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин встретился с президентом США Б.Обамой
Президент РФ В.Путин встретился с президентом США Б.Обамой - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirea dintre Putin și Obama s-a produs în marja sammitului G20 din China.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comunicat că întâlnirea dintre Vladimir Putin și Barak Obama a fost productivă. Ea a durat mai mult decât se planificase iniţial, iar liderii Rusiei și SUA au discutat despre Siria și Ucraina.

"Întâlnirea a durat mai mult decât s-a planificat. S-au reținut puțin. S-a discutat în principal despre Siria și Ucraina. După care Putin și Obama au discutat între patru ochi", le- a relatat Peskov jurnaliștilor.

"Bine", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea cum a decurs întâlnirea dintre cei doi lideri.

An interceptor missile is fired from the US Navy Aegis cruiser USS Lake Erie, some 200 miles out at sea from Kauai, Hawaii - Sputnik Moldova
Amenintare sau intimidare? SUA își modernizează arma nucleară (FOTO)

"Vom continua să muncim, a rezumat el.

Din partea Rusiei, la negocieri au participat consilierul președintelui FR Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, și ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Potrivit sursei, membrii delegaţiei au părăsit peste 70 de minute încăperea în care a avut loc întâlnirea dintre Putin cu Obama. Comunicarea celor doi președinți a continuat între patru ochi.

În acest timp, ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, nu au ratat ocazia de a comunica și ei. Aceştia au discutat foarte activ chiar la ușa sălii de negocieri.

Anterior, purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitrii Peskov, le-a comunicat jurnaliștilor că, sâmbătă și duminică, Putin și Obama au avut câteva discuţii scurte și au convenit asupra unei întâlniri separate. Surse din delegația rusă au precizat că anume Obama a propus o întâlnire separată. Totodată, delegația rusă se pregătește de negocieri în format lărgit, dacă programul președinților va permite o astfel de întâlnire.

Fluxul de știri
0