BRICS: Să cooperăm pentru a face față provocărilor globale

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaСовместная фотографировании лидеров БРИКС
Совместная фотографировании лидеров БРИКС - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii statelor BRICS au adoptat o declarație comună prin care îndeamnă comunitatea internațională să intensifice cooperarea la nivel global, pentru a face față noilor provocări. Întrunirea a avut loc în orașul Hangzhou din China.

CHIȘINĂU, 4 sept — Sputnik. Țările BRICS, la o reuniune informală, care a avut loc paralel cu summit-ul "G20 " din orașul Hangzhou, au adoptat o declarație comună prin care îndeamnă comunitatea internațională să intensifice cooperarea pe plan global pentru a putea face față noilor provocări, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe al Chinei.

Liderii BRICS au subliniat că statele blocului trebuie să continue colaborarea în cadrul parteneriatului strategic ”în baza principiilor transparenței, unității, egalității, înțelegerii reciproce, toleranței și colaborării reciproc avantajoase", se spune în document.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
FMI îndeamnă G20 să intensifice procesul globalizării

În pofida riscurilor care planează asupra economiilor globale, liderii BRICS sunt de părere că țările lor dispun de suficiente mijloace și forțe mobilizatoare pentru a genera în continuare o creștere a economiei globale.

De asemenea, liderii BRICS au confirmat disponibilitatea de a consolida dialogul și cooperarea cu alte state și piețe în curs de dezvoltare. Aceștia au remarcat că actuala restabilitare a economiei globale are loc neregulat, fiind nevoie de o coordonare consolidată din partea statelor G20.

În declarația comună, statele BRICS condamnă acțiunile teroriste din întreaga lume și îndeamnă ONU să se implice mai hotărât în lupta cu terorismului. Totodată, ei fac apel către comunitatea internațională să facă uz de statutul ONU în lupta cu amenințările teroriste.

La finalul întâlnirii, reprezentanții statelor blocului, s-au arătat încrezuți de faptul că Summitul G20 va avea succes. Următoarea întrunire a statelor BRICS urmează să aibă loc în India, în luna octombrie.

Fluxul de știri
0