Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța declară răboi alimentelor fast-food

© Sputnik / Petr Chernov / Accesați arhiva multimediaチーズバーガー
チーズバーガー - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Franța vrea să interzică mâncarea de tip fast-food și să compenseze cheltuielile pe care le face statul cu persoanele care suferă de obezitate.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Trezoreria franceză a propus impozitarea alimentelor de tip sast-food, pentru a combate răspândirea obezității, dar și pentru a compensa costurile pentru tratamentul medical al persoanelor care suferă de obezitate, informează RIA Novosti.

Урожай пшеницы - Sputnik Moldova
Sărăcia ne pune în pericol securitatea alimentară

În raportul trezoreriei din Franța este specificat că produsele urmează a fi impozitate în funcție de valoarea energetică și nutritivă.

Potrivit postului francez Europe 1, ”calculele trezoreriei sunt simple”, aproximativ 24,6 milioane de francezi suferă de obezitate și sunt predispuși la boli precum diabetul, hipertensiune arterială și cancer. Costurile de tratament, pentru concediu de boală și de invaliditate sărăcesc bugetul Franței de aproximativ 22,7 de miliarde de dolari anual.

La rândul său, secretarul de Stat pentru buget, Christian Eckert, a declarat pentru presa locală că "nu este necesar să se combine toate taxele într-una singură, pe criteriul conținutului caloric," considerând că Trezoreria a făcut un calcul "prea complicat."

În prezent, legislația franceză percepe o taxă pentru băuturile cu conținut sporit de zahăr și pentru energizante.

În Republica Moldova potrivit legislației în vigoare interzice clar comercializarea produselor fast-food în raza de 100 de metri de la instituțiile de învățământ. De asemenea, în lista produselor „nerecomandate" elevilor intră ciocolata și dulciurile, prăjiturile, chipsurile, hamburgerii, gogoșii, sandviciurile, pizza, pateurile, brânza topită, brânzeturile tartinabile, mezelurile, biscuiții și covrigeii sărați, snackurile, dar și nucile sărate. Nu se admite nici comercializarea băuturilor carbogazoase, a cafelei și a gumelor de mestecat.

Fluxul de știri
0