Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premierul nipon l-a îndemnat pe Putin să pună punct în disputa teritorială

© AP Photo / Koji SasaharaŠinzó Abe
Šinzó Abe - Sputnik Moldova
Abonare
Putin şi Abe s-au întâlnit la Vladivostok, în marja Forumului Economic Estic, pentru a discuta mai multe aspecte ale relaţiilor bilaterale.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, l-a îndemnat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să pună punct „situaţiei anormale" legate de lipsa unui acord de pace între cele două ţări, pentru a începe o nouă eră în relaţiile ruso-nipone.

„În calitate de conducător al Japoniei, eu sunt sigur de justeţea poziţiei Japoniei, la fel cum şi tu, Vladimir, eşti sigur de justeţea poziţiei Rusiei. Însă dacă vom continua în aceeaşi cheie, disputele noastre ar mai putea dura zeci de ani", a spus Abe în cadrul şedinţei plenare a Forumului Economic Estic de la Vladivostok, adresându-i-se lui Putin.

Potrivit acestuia, ei doi ar trebui „să dea dovadă de curaj şi să-şi asume responsabilitatea".

„Să punem punct în această situaţie anormală, care durează deja de 70 de ani, şi să încercăm să edificăm împreună o nouă eră în relaţiile ruso-nipone, care să dureze în următorii 70 de ani", a declarat Abe.

La rândul său, Putin a menţionat că Rusia şi Japonia trebuie să identifice un astfel de mod de soluţionare a problemelor teritoriale, încât acesta „să nu distrugă relaţiile noastre, ci să pună baza dezvoltarii lor pentru o perspectivă îndelungată".

Pentru aceasta va trebui să dăm dovadă de un nivel înalt de încredere, pentru ca nicuna dintre părţi să nu se simtă perdantă, a adăugat preşedintele.

Fluxul de știri
0