Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Starea sănătăţii lui Karimov s-a înrăutăţit

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPreşedintel Uzbekistanului, Islam Karimov
Preşedintel Uzbekistanului, Islam Karimov - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Uzbekistanului este în stare critică. Medicii au anunţat că starea de sănătate a şefului statului s-a înrăutăţit brusc.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik. Starea de sănătate a preşedintelui Uzbekistanului, Islam Karimov, s-a agravat în ultimele 24 de ore, informează RIA Novosti.

„În ultimile 24 de ore starea sănătăţii preşedintelui nostru s-a înrăutăţit brusc. Medicii spun că preşedintele uzbec este în stare critică”, informează presa locală.

Президент Республики Узбекистан Ислам Каримов - Sputnik Moldova
Surse oficiale infirmă informația despre moarea lui Karimov

Despre boala preşedintelui uzbek s-a aflat duminică, când Guvernul de la Bişkek a anunţat despre spitalizarea şefului statului. Surse guvernamentale au confirmat că Islam Karimov a fost internat în urma unui accident vascular cerebral.

Ulterior, şi fiica preşedintelui, Lola Karimova-Tilliaieva, a scris pe o reţea de socializare că tatăl său a suferit un accident vascular cerebral.

Din cauza bolii, preşedintele nu a putut participa la manifestările oficiale care au avut loc cu prilejul Zilei Independenţei Uzbekistanului, marcate la data de 1 septembrie.

Jurnaliştii de la Sputnik Uzbekistan vehiculează printre posibilii succesori ai lui Karimov numele actualului premier Shavkat Mirzioiev şi cel al vicepremierului, ministrului Finanţelor Rustam Azimov.

Islam Karimov, în vârstă de 78 de ani, se află la cârma ţării din anul 1990.

Fluxul de știri
0