Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kuzmin: vom sprijini rușii-lipoveni din România

© romania.mid.ruValery Kuzmin, Năvodari, România
Valery Kuzmin, Năvodari, România - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă îşi va sprijini în mod activ compatrioții care trăiesc în România, a declarat Kuzmin la Năvodari, în cadrul ceremoniei de deschidere a Conferinţei Naţionale a Comunităţii lipovenilor din România.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a participat joi la deschiderea Conferinței Naţionale a Comunităţii Lipovenilor din oraşul Năvodari. El a declarat că Rusia va sprijini compatrioții care trăiesc în străinătate, inclusiv pe rușii-lipoveni din România.

„Conducerea Rusiei va continua să-i sprijine în mod activ pe compatrioții care trăiesc în străinătate, inclusiv şi pe ruși-lipoveni din România, și să le ofere asistență cuprinzătoare. Relațiile puternice de lungă durată între Ambasadă și Comunitate vor contribui, fără îndoială, la acest lucru”, a afirmat ambasadorul.

La eveniment a fost prezent şi Secretarul de Stat al Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, Amet Aledin și primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Ulterior, a fost inaugurată casă de cultură a ruşilor-lipoveni din Năvodari. Ambasadorul Kuzmin a venit cu o donaţie de carte din partea Fundației Ruse pentru Sprijinul și Protecția Drepturilor Compatrioților din Străinătate.

Fluxul de știri
0