Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surse: Platon ar putea fi extrădat în Moldova chiar în seara de 29 august

© Photo : Moldova24Veaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de la Chişinău a relatat că avocatul pilotului ucrainean Nadejda Savcenko, care a reprezentat-o pe aceasta în instanţa din FR, îl va apăra pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

CHIŞINĂU, 29 aug — Sputnik. Avocatul Ilia Novikov, fostul apărător al Nadiei Savcenko, a decis să preia cazul privind extrădarea lui Platon în Republica Moldova, la solicitarea Procuraturii RM.

Într-o postare pe Fasebook, Novikov scrie că a decis „să-l apere de extrădare pe Veaceslav Koblarv (Veaceslav Platon), precizând că acest caz este diferit de cele ale unor ucraineni în Rusia, de care s-a ocupat în ultimii doi ani.

„Extrădarea este posibilă doar în cazul în care Ucraina nu-l va recunoaşte pe Veaceslav drept cetăţean al său. Poziţia Procuraturii Generale a Ucrainei se rezumă la faptul că paşaportul din 2002 al acestuia este fals. De fapt, cetăţenia nu înseamnă doar un paşaport de hârtie, ci considerentele în baza cărora i-a fost acordată aceasta în 1992", a scris avocatul.

Totodată, Novikov a precizat că, potrivit unor zvonuri vehiculate în seara de 29 august, Veaceslav Platon ar putea fi transportat la Chişinău, contrar procedurilor, chiar astăzi.

Platon are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare, deschis de procurorii moldoveni. Omul de afaceri a fost reţinut la 25 iulie de forţele speciale din Ucraina, în timp ce evacua cutii cu acte din biroul său de la Kiev. Asupra sa a fost găsit şi un paşaport ucrainean fals.

La 28 iulie, Judecătoria Pecersk a decis ca Platon să fie plasat în arest preventiv pe un termen de 40 de zile.

La 23 august, instanţa de la Kiev, a decis să dea curs demersului procurorilor ucraineni pentru extrădarea controversatului om de afaceri moldovean, Veaceslav Platon.

Fluxul de știri
0