Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât de gravă este starea lui Karimov şi cum pot evolua lucrurile în Uzbekistan

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaБеседа Президента Российской Федерации Владимира Путина с Президентом Узбекистана Исламом Каримовым
Беседа Президента Российской Федерации Владимира Путина с Президентом Узбекистана Исламом Каримовым - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Taşkent a anunţat duminică despre spitalizarea preşedintelui ţării, Islam Karimov, fără a face însă alte precizări. Fiica acestuia a comunicat însă că tatăl său a suportat un accident cerebral.

CHIŞINĂU, 29 aug — Sputnik. Islam Karimov, în vârstă de 78 de ani, se află la cârma Uzbekistanului de peste un sfert de secol. Chiar dacă nu au fost oferite niciun fel de alte detalii cu privire la starea de sănătate a acestuia, potrivit Sputnik Uzbekistan, nimeni nu se îndoieşte de faptul că şeful statului este grav bolnav, iar ştirea a provocat reacţii aprinse în ţară şi peste hotare.

Potrivit jurnaliştilor uzbeci, acest lucru este relevat de faptul că Guvernul a decis pentru prima dată în cei 25 de ani de independenţă să anunţe public despre boala şefului statului.

De altfel, o precizare despre starea lui Karimov a făcut fiica cea mică a acestuia, Lola Karimova-Tilliaieva. Ea a scris pe Instagram că tatăl său "a fost internat şi se află la reanimare din cauza unei hemoragii cerebrale survenite sâmbătă dimineaţa. Starea sa este considerată stabilă", potrivit hotnews.ro.

"Deocamdată este prea devreme pentru a face pronosticuri privind viitoarea sa stare", a adăugat aceasta.

Fiica cea mai mare a preşedintelui, Gulnara Karimova, care a fost considerată mult timp succesoarea tatălui sau, a căzut în dizgraţie, fiind acuzată de corupţie.

Fiica cea mai mica a lui Karimov, Lola Karimova-Tilliaieva, locuieşte la Paris, unde este ambasador al Uzbekistanului la UNESCO.

Jurnaliştii de la Sputnik Uzbekistan vehiculează printre posibilii succesori ai lui Karimov numele actualului premier Shavkat Mirzioiev şi cel al vicepremierului, ministrului Finanţelor Rustam Azimov.

Aceştia nu exclud însă că peste vreo lună, Islam Karimov ar putea apărea iarăşi la televizor cu declaraţia că totul e în ordine, iar ţara „va răsufla uşurată".

Fluxul de știri
0