Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanţul trist al românilor morţi în Italia

© AP Photo / FILIPPO MONTEFORTE / AFPséisme en Italie
séisme en Italie - Sputnik Moldova
Abonare
O singură persoană de cetăţenie română mai rămâne dispărută la această oră, după cutremurul care s-a produs acum o săptămână în Italia.

CHIŞINĂU, 29 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe din România a comunicat, luni, că are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia.

„Toate celelalte 3 persoane de cetăţenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viaţă", precizează instituţia.

Cutremur devastator în Italia - Sputnik Moldova
Marturia unei moldovence despre cutremurul din Italia

Numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma dezastrului din Italia este de 11 persoane. În dimineaţa zilei de mâine, în România urmează să ajungă trupurile neînsufleţite a şapte dintre cei decedaţi.

Costurile de repatriere a acestora sunt suportate integral de Ministerul român al Afacerilor Externe, din Fondul special de urgență aflat la dispoziția instituţiei.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a zguduit centrul Italiei în noaptea de 23 spre 24 august. Cel mai grav au fost afectate localitățile Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia Bilanțul total al persoanelor decedate în urma cutremurului din Italia a ajuns la 290 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.

Fluxul de știri
0