Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon despre declaraţia lui Pettit: este una logică şi corectă

© Sputnik / Miroslav RotariIgor dodon Игорь Додон
Igor dodon Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, opinează că ambasadorul SUA a spus exact ceea ce trebuie să afirme un diplomat occidental, reiterând că, în opinia sa, unionismul ar trebui interzis.

CHIŞINĂU, 29 aug — Sputnik. Preşedintele PSRM se întreabă într-o postare pe contul său de Fasebook de ce declaraţia ambasadorului american a provocat atâtea „reacţii isterice".

„De ce o declaraţie logică si corectă a unui ambasador occidental a trezit atâtea reacţii isterice în rândul politicienilor şi comentatorilor pro-români şi unionişti?
Ce trebuia să spună ambasadorul american sau alţi ambasadori, că Republica Moldova e pământ românesc şi parte a României? Unioniştii de la noi au luat-o cu totul razna", a scris Dodon.

Amintind că Moldova e stat independent şi suveran, membru ONU, recunoscut la nivel mondial, liderul socialiştilor a specificat că fiecare ambasador din ţara noastră ar trebui „să puncteze acest fapt în declaraţiile sale

„Daca am ajuns sa fim criticaţi pentru faptul că ne considerăm şi ne declarăm statul suveran, independent şi separat de al altora, înseamnă că s-a îngroşat gluma cu unionismul la noi", precizează Dodon, revenind la teza că unionismul trebuie interzis prin lege.

Fluxul de știri
0