Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diacov: ceea ce a spus Pettit o spuneau toți reprezentanții statelor europene

© youtubeDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, consideră că declarațiile publice ale Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău sunt o reacție la declarațiile unioniste ale mai multor politicieni din România și din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, crede că declarația ambasadorului american a fost o reacție la isteria unionistă declanșată de ex-președintele Băsescu din ultima perioadă și consideră că mesajul diplomatului exprimă de fapt poziția tuturor statelor europene. Opinia a fost exprimată pe o rețea de socializare.

”Declarația publică a ambasadorului american este, cred, o reacție la isteria unionistă declanșată de Băsescu și alți politicieni de tipul lui din Moldova și România în ultimul timp. Doar nu este un secret: ceea ce a spus ieri James Pettit o spuneau toți reprezentanții statelor europene în discuții private. Ambasadorii acreditați în Republica Moldova întotdeauna vor apăra independența și suveranitatea țării noastre. Mai mult, din păcate, decât unii politicieni de ai noștri. Și România are interesul strategic și vital de a avea la est un vecin serios, stabil, prosper si prietenos”, a declarat Diacov.

Recent, în cadrul unui interviu, la postul național de televiziune, Ambasadorul James Pettit a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent, iar unirea cu România, pentru accederea în UE nu reprezintă o alegere practică. Aceste afirmaţii au generat un adevărat scandal atât în Republica Moldova cât și în România.

Fluxul de știri
0