Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Românii iau măsuri suplimentare la frontiera cu Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможенный пункт Кагул-Оанча
Таможенный пункт Кагул-Оанча - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada sezonului estival, la frontiera moldo-română au fost înregistrate aproximativ 2,18 milioane treceri de persoane. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost 1,7 milioane treceri de persoane.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, România,  a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători la nivelul frontierei cu Republica Moldova. 

În ultima perioadă se inregistrează o creştere a valorilor de trafic atât pe sensul de ieşire din România cât şi pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere de la frontiera de est.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce se lucrează foarte lent în vama română de la hotarul cu Moldova

Traficul de călători prin punctele de trecere a frontierei moldo-române a crescut în acest an, pe perioada sezonului estival, cu aproximativ 22% faţă de perioada similară a anului trecut.

Sfârşitul lunii august coincide cu incheierea perioadei de vacanţă, petrecută de cetăţeni din Republica Moldova în afara graniţelor ţării de origine, de cei care se întorc  la muncă in state ale Uniunii Europene sau cursanţii unor instituţii de invăţământ din ţara vecină, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontiera de est a Romaniei.

Pe frontiera moldo-română sunt operaţionale 6 puncte rutiere de trecere a frontierei. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Albiţa şi Sculeni.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel incât, la nivelul frontierei de est a țării vecine peste 650 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În perioada sezonului estival, la frontiera moldo-română  au fost înregistrate aproximativ 2,18 milioane treceri de persoane. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost 1,7 milioane treceri de persoane.


Fluxul de știri
0