Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iurie Roșca, despre cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Рошка
Юрий Рошка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova are nevoie de un act de recâștigare a Independenței. Declarația a fost făcută de către politicianul și jurnalistul Iurie Roșca în cadrul unei emisiuni în studioul Sputnik Moldova.

Roșca despre cei 25 de ani de independență a Moldovei
Republica Moldova are nevoie de un act de recâștigare a independenței. Declarația a fost făcută de către politicianul și jurnalistul Iurie Roșca în cadrul unei emisiuni realizată în studioul Sputnik Moldova.

,,În primul rând autoritățile trebuie să revadă Acordul de Asociere și de Liber Schimb cu Uniunea Europeană și să aibă loc o renegociere a acestui document. Fără protejarea pieței interne și a economiei naționale, Republicii Moldova îi va fi greu să facă față tuturor problemelor’’, a declarat Roșca.  

Potrivit politicianului, căderea URSS a fost un moment de entuziasm. ”Sigur că aspirațiile mereu sunt mai mari decât realizarea unei acțiuni concrete. Proclamarea independenței a fost și este o experiență fără precedent și trebuie să ne mândrim cu acest lucru”.

 

 

Fluxul de știri
0