Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când se interzice utilizarea Stemei de Stat a Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьStema RM
Stema RM - Sputnik Moldova
Abonare
Legea privind stema de Stat a Republicii Moldova prevede mai multe restricţii în utilizarea simbolului naţional al ţării.

CHIŞINĂU, 27 aug – Sputnik. Potrivit Legii privind stema de Stat a Republicii Moldova, există mai multe situaţii în care este interzisă utilizarea Stemei de Stat.

Conform documentului, în Moldova se interzice utilizarea Stemei de Stat  sub orice formă, într-un conflict armat la care Republica Moldova nu este parte, ca marcă de fabrică sau de comerţ ori ca element al acestei mărci şi ca bază pentru elaborarea însemnelor vexilare, heraldice, faleristice şi uniformistice ale unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a celor corporative şi private, exceptând anumite cazuri de interes naţional stabilite de Comisia Naţională de Heraldică.

Печатная машинка Мерседес. Интересно то, что верхний регистр клавиш обозначен русскими буквами. Возможно, эта машинка находилась в штабе советских войск и предназначалась для шифровок. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce nu ştiai despre Constituţia Republicii Moldova

Prin lege se interzice publicitatea neautentică, ce conţine date care nu corespund realităţii în ce priveşte dreptul de utilizare a Stemei de Stat şi amorală, care discreditează Stema de Stat. 

De asemenea, Stema de Stat nu se amplasează pe clădirile avariate sau în care se efectuează reparaţii capitale, inclusiv pe cele a căror faţadă se repară. În cazul imposibilităţii demontării Stemei de Stat de pe clădirile avariate sau aflate în reparaţie, Stema de Stat, pe perioada lucrărilor de reabilitare, se acoperă pentru asigurarea integrităţii şi protecţiei demnităţii acesteia.

Fluxul de știri
0