Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Lupu, Filip, Plahotniuc, posibili candidați ai PD. Nu și Candu

© Sputnik / Miroslav RotariCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Corneliu Ciurea a declarat în Studioul radio Sputnik Moldova că, până la sfârșitul acestei luni, Partidul Democrat își va anunțat candidatul la funcția de președinte. Între posibilii candidați sunt Lupu, Filip, Plahotniuc.
Expert: Lupu, Filip, Plahotniuc, posibili candidați ai PD. Nu și Candu

Ciurea spune că Partidul Democrat își va nominaliza candidaţii în ultima clipă. "Dacă ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă este 10 septembrie, atunci probabil că PD își va anunța candidatul pe 30-31", a declarat expertul. El spune că această tactică îi convine principalei formațiuni politice din alianța de guvernământ.

"Nu văd o problemă că democrații fac acest lucru cu o întârziere atât de mare, dacă candidatul lor va fi o persoană cu notorietate, de exemplu, Marian Lupu. Nu cred că este nevoie să-i faci lui Lupu o campanie de vizibilitate pentru ca lumea să-l cunoască. Ceea ce va conta va fi campania electorală, acțiunile întreprinse de specialiștii în PR în cadrul perioadei electorale, care vor avea sarcina să-l prezinte publicului într-o lumină favorabilă și să retușeze elementele mai puțin plăcute pe care le are orice politician. Din punctul acesta de vedere, nu cred că PD se află în criză de timp. Democrații trebuie să facă o mișcare înțeleaptă la sfârșitul acestei luni ca să reușească. Și, desigur, contează foarte mult cine va fi candidatul. Important este să fie un candidat vandabil", a spus Corneliu Ciurea.

Întrebat cine ar putea să fie candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte, expertul a declarat: "Mă întreb cine au fost politicienii din PD care, în ultima perioadă, au fost promovați, pe care i-am văzut în mass media și care au întreprins acțiuni vizibile. Din punctul meu de vedere, sunt trei politicieni care pot fi identificați. E vorba de președintele formațiunii Marian Lupu, premierul Pavel Filip și desigur Vlad Plahotniuc, care a avut mai multe ieșiri în public și acte de caritate. Acești trei politicieni au fost scoși în față, au fost promovați în ultimul timp. Eu cred că PD așteaptă rezultatele unor sondaje. Cred că aceste rezultate au și venit", a spus expertul.

Corneliu Ciurea a mai spus că e puțin probabil ca Andrian Candu să fie nominalizat de PD drept candidat pentru alegerile prezidențiale, dat fiind că nu au fost organizate acțiuni pregătitoare pentru lansarea lui în această cursă.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0