Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Captură importantă de alcool etilic la frontiera cu Ucraina

© Poliţia de Frontieră camion alcool
camion alcool - Sputnik Moldova
Abonare
S-au înteţit cazurile de contrabandă cu alcool etilic. Doar în ziua de vineri, Poliţia de Frontieră a depistat două grupări implicate în tentativa de transportare ilegală a alcoolului etilic peste frontiera moldovenească.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Poliţia de Frontieră a reuşit vineri, în urma unui schimb de informații cu colegii din Ucraina, să rețină o grupare criminală în apropierea satului Bulboaca din raionul Briceni. Infractorii încercau să transporte ilicit peste frontiera de stat moldo-ucraineană mai mult de şapte tone de alcool etilic, informează serviciul de presă al instituţiei.

Inspectorii de frontieră au reținut, la 10 metri de la linia frontierei de stat, un camion de model MAN TGA 03, înmatriculat în raionul Edineț, încărcat cu 27 de butelii a câte 200 de litri  cu un lichid, având miros specific de alcool. Infractorii au reuşit să fugă de la faţa locului.

camion alcool - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şase tone de alcool la frontiera moldo-ucraineană

Pentru reținerea acestora, omologii din Ucraina au inițiat verificările pe segmentul comun de frontieră. La scurt timp, aceștia au depistat 6 butelii cu alcool, similare celor reținute pe teritoriul Republica Moldova, un automobil de model Mercedes, înmatriculat în Ucraina și un moldovean care a încercat să se ascundă pe teritoriul statului vecin, mai precizează sursa.

În aceeaşi zi, angajaţii Poliţiei de Frontieră în parteneriat cu Inspectoratului Național de Investigații, sub coordonarea Procuraturii, au reţinut trei persoane, membrii ai unui grup infracțional din Ştefan–Vodă și Căușeni. Ei sunt bănuiți de asemenea de contrabandă de alcool etilic.

Fluxul de știri
0