Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moaştele noilor sfinţi din Moldova, puse în raclă

© episcopia-ungheni.mdPunerea în raclă a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni
Punerea în raclă a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni - Sputnik Moldova
Abonare
Pregătiri pentru momentul istoric de canonizare a noilor sfinţi. Moaştele vrednicului de pomenire Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni şi a Fericitei Agafia au fost așezate în racle.

CHIŞINĂU, 26 aug –Sputnik. Joi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, după încheierea procesului de deshumare, moaștele sfântului Gavriil Bănulescu-Bodoni au fost așezate în raclă, informează mitropolia.md.

Totodată, președintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinților din Moldova, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu Preasfințitul Victor, Episcop de Arțîz, Vicar al Eparhiei de Odessa și Membru al Comisiei de Canonizare a Sfinților din Ucraina, s-au deplasat şi la Mănăstirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Cuşelăuca. Ierarhii au săvîrșit litia morțească pentru ascultătoarea Agafia, după care au așezat în raclă moaștele sfintei.

© Photo : episcopia-ungheniPunerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc
Punerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc - Sputnik Moldova
Punerea în raclă a Fericitei Agafia Maranciuc

Anterior Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a anunţat că slujba de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni va fi oficiată la data de trei septembrie, iar a fericitei Agafia la data de 24 septembrie. Sunt aşteptaţi să participe creştini ortodocşi din Moldova, România, Ucraina, Rusia şi Grecia.

Fluxul de știri
0