Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce vrea Dodon mai multe secţii de votare pentru moldovenii din diaspora

Abonare
Peste 800 de mii de moldoveni se află peste hotarele țării. Anunțul a fost făcut de liderului PSRM, Igor Dodon, pe o rețea de socializare, după ce a primit un răspuns oficial de la Ministerul de Externe al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 26 aug — Sputnik. Potrivit datelor pe care Ministerul de Externe al Republicii Moldova i le-a prezentat liderului PSRM, Igor Dodon, cei mai mulți moldoveni se află în Federația Rusă — aproape 478 de mii. Urmează Italia, unde au emigrat aproximativ 142 de mii de conaționali de-ai noștri.

Dodon, s-a întrebat retoric:,,Să vedem câte secții de votare vor fi deschise pentru alegerile din 30 octombrie 2016, în cele două țări, ținând cont de numărul moldovenilor care se află într-o țară sau alta’’, scrie liderul PSRM.

Igor Dodon a mai menționat că, potrivit acestor date, în Federatia Rusă ar urma să fie deschise 160 de secții de votare, iar în Italia în jur de 46 de secții.

La alegerile parlamentare din toamna anului 2014, mai multe partide de stânga, dar și susținătorii acestora, au fost nemulțumiți de faptul că în Federația Rusă a fost deschis un număr insuficient secții de votare, iar mulți conaționali de-ai noștri nu au reușit să-și exercite dreptul la vot.

Fluxul de știri
0