Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Păzea: 1700 de pușcăriași, la libertate!

© Sputnik / Мирослав РотарьГенадий Косован
Генадий Косован - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cetățenii au motive întemeiate să se teamă pentru securitatea lor după ce 1700 de condamnați vor fi grațiați de Ziua Independenței Republicii Moldova. De această părere este fostul ministru adjunct de interne, colonelul Ghenadie Cosovan, care a acordat un interviu studioului radio Sputnik Moldova.
Păzea: 1700 de condamnați, la libertate!

Ghenadie Cosovan spune că, până acum, de fiecare dată când autoritățile anunțau o amnistiere, pe listele de grațiere încăpeau nu persoanele care în mod normal trebuie să fie amnistiate, cum ar fi condamnații care sunt grav bolnavi, care suferă de boli incurabile, veteranii de război, veteranii din Afganistan, mame care au copii minori și alte categorii. Ci, aceste amnistieri erau efectuate pentru a scoate pe cineva de după gratii.

“Amnistierea este un act de clemență față de persoanele care și-au recunoscut vina, care au înțeles că au greșit, care regretă ceea ce au făcut, care și-au schimbat modul de viață și care vor să se integreze în societate. Dar, dat fiind că şi cei care sunt la libertate nu au un loc de muncă, ce o să facă, cu ce o să se ocupe cei grațiați? Care este garanția că aceștia n-au să revină la vechea lor activitate?”, a declarat Ghenadie Cosovan.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0