Seismul din Italia: ruinele și munca salvatorilor la Amatrice

Abonare
Peste 30 de persoane și-au pierdut viața în cutremurul devastator care s-a produs în centrul Italiei în noaptea de 24 august. Ca urmare, orașul Amatrice, situat la doi kilometri de epicentru, a fost distrus aproape pe jumătate.

Primarul orașului Amatrice, Sergio Pirozzi, a calificat situația drept „dramatică". Potrivit edilului, jumătate din localitate practic „nu mai există". După cutremur, în Amatrice au început alunecările de teren, iar mulți locuitori s-au pomenit sub ruinele caselor.

În orașul Accumoli, situat la fel nu departe de epicentru, nu a rămas nici o clădire în care s-ar putea locui.

Conform datelor serviciului național al protecției civile din Italia, numărul victimelor a ajuns la 38. Zeci de persoane sunt date dispărute.

Primul seism, cu magnitudinea 6,2 grade pe scara Richter, s-a produs la ora locală 03.36. Epicentrul se află în apropierea orașului Accumoli la o adâncime de patru kilometri. Al doilea cutremur, cu magnitudinea de 5,4, a avut loc la ora locală 04.34, în regiunea Umbria. Mișcările tectonice au fost resimțite în mai multe orașe din centrul Italiei, inclusiv la Roma și Bologna.

Seismul a provocat distrugeri în trei regiuni italiene: Lazio, Umbria și Marche.

Fluxul de știri
0