Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ostalep: Aniversăm Independența fără a fi independenți

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
După 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, țara noastră nu a devenit totuși un stat independent cu o clasă politică la fel de independentă. De această părere este fostul vice-ministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, care a fost exprimată în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova.
Ostalep: Aniversăm Independența fără a fi independenți

Potrivit expertului, în pofida faptului că politicienii moldoveni vorbesc mult despre realizările înregistrate în cei 25 de ani de independență, de fapt, Republica Moldova nici nu a făcut nimic ca să devină un stat cu adevărat independent.

,,Eu sunt convins că Moldova nu este un stat independent. Noi am degradat ca stat. Asta ne-o arată starea de spirit care domnește în societate și situația economică. Mai grav e faptul că astăzi lipsește un concept care să ne ajute să evităm greșelile ce au fost comise până acum. În acești 25 de ani, noi nu am avut politicieni independenți'', spune Ostalep.

Potrivit lui Ostalep, de la Independență încoace am avut o clasă politică care, în loc să unească societatea, au divizat-o. O parte de vină însă trebuie să ne-o asumăm și noi, societatea, pentru că noi i-am ales pe acești fruntași politici.

,,Consider că cei mai vinovați suntem noi, cei care ne alegem clasa politică. Fiecare dintre noi a fost liber să aleagă pe cine vrea el, nimeni nu i-a forțat mâna,", afirmă fostul vice-ministru al Afacerilor Externe.

Ostalep mai spune că majoritatea legilor și deciziilor adoptate în Republica Moldova nu urmărește interesul național.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0