Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Numărul morţilor în urma cutremurului din Italia a ajuns la 21

© AFP 2024 / FILIPPO MONTEFORTECutremur devastator în Italia
Cutremur devastator în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
O româncă stabilită în Italia, în apropiere de orașul Ancona, a descris spaima prin care a trecut în noaptea de marți spre miercuri, când peninsula a fost lovită de două cutremure de 6,4 și 5,5 grade pe scara Richter. Numărul victimelor creştere creştr de la o oră la alta.

CHIŞINĂU, 23 aug — Sputnik. Potrivit ultimilor date, numărul persoanelor decedate în urma cutremurului din Italia a ajuns la 21, iar peste 100 de persoane au fost rănite. Numărul acestora ar putea însă să crească, informează publicaţia Corriere della Sera.

Primul cutremur a avut epicentrul în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de 10 km și a durat aproximativ 20 de secunde, fiind urmat de 17 replici, de intensitate mai mică.

”Eu locuiesc în Marche, aproape de Ancona, dar sunt departe de epicentru, așa că în orașul meu nu sunt daune majore. Soțul meu abia plecase de acasă, era în mașină la primul cutremur, nu l-a simțit. Eu m-am trezit speriată. Nu am mai putut adormi, am aprins veioza și citeam când a fost al doilea cutremur”, a mărturisit o româncă.

Al dilea seism cu magnitudinea de 5,4 grade a avut loc la ora 04.34 în regiunea Umbria. Mişcările scoarţei terestre s-au simţit în mai multe oraşe din centrul Italiei, inclusiv la Roma şi Bologna.

Fluxul de știri
0