Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nici membrii Platformei "DA" nu au dreptul să urce băuţi la volan

© Sputnik / Мирослав РотарьConstantin Boișteanu
Constantin Boișteanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un activist al Platformei "DA" a refuzat să facă testul de alcoolemie. Autoritățile au inițiat un dosar penal. Iată ce riscă acesta.

CHIŞINĂU, 23 aug – Sputnik. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției, Tamara Procopii, pe numele unui membru al Platformei DA Demnitate şi Adevăr (DA) a fost intentat un dosar penal.

Ea a precizat că persoana respectivă a fost trasă pe dreapta de către agenţii de patrulare. Aceştia i-au cerut să treacă testulu de alcoolemie.

„De la conducătorul auto mirosea a alcool. El a refuzat să treacă testul de alcoolemie atât la faţa locului, cât şi la Dispensarul Narcologic Republican”, a explicat Procopii.

Далеко не все участники протеста решили вести себя прилично. - Sputnik Moldova
Societate
Acest membru al Platformei DA a fost reținut vineri de Poliție

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o anchetă, conform articolului 264 (1) p. 3 al Codului Penal al Republicii Moldova.

Potrivit Legii, refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Potrivit presei locale, ar fi vorba de activistul Platformei DA, Constantin Boişteanu.

Fluxul de știri
0