Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum ținem Postul Adormirii Maicii Domnului

© Photo : Preotul Octavian Moșin, FBPreotul Octavian Moșin
Preotul Octavian Moșin - Sputnik Moldova
Abonare
Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat, încă din datat de 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, care durează două săptămâni. Cum trebuie să postim corect și dacă a posti înseamnă doar a ține un regim alimentar mai strict? – la aceste întrebări răspunde părintele Octavian Moșin.
Cum ținem Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului și se va încheia în data de 28 august. Enoriaşii se pregătesc astfel pentru cele două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului. Acest post este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Potrivit bisericii, postul este la fel de aspru ca cel dinaintea Paştelui. În zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la asfinţitul soarelui. Marţi şi joi se consumă doar legume fierte, fără ulei, iar în zilele de sâmbătă şi duminică este permis consumul de ulei şi vin.

Autor: Cezar Salagor

Fluxul de știri
0