Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia ar putea cumpăra toţi strugurii de masă din Moldova

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВиноград
Виноград - Sputnik Moldova
Abonare
Mega rețeaua de magazine Magnit din Rusia este interesată de produsele agricole din Moldova. Despre aceasta a anunţat Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi.

CHIŞINĂU, 22 aug — Sputnik. Directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă, că reţeaua de magazine Magnit, care are 15 mii de magazine şi ocupă prima poziție în comercializarea fructelor şi legumelor din Federația Rusă, şi-a deschis o întreprindere mixtă la Chişinău. Aceasta ar avea drept scop exportul produselor agricole vegetale din ţara noastră în Federaţia Rusă.

„Scopul lor este de a colecta şi apoi de a exporta produsele noastre agricole. Ei au cerut cantităţi de care noi nici nu dispunem”, a declarant Gaberi.

Aceştia s-au arătat interesaţi în special de strugurii de masa, pentru a compensa lipsa acestui produs pe care anterior îl importau din Turcia.

“Ei sunt gata să contracteze peste 25 de mii de tone de struguri de masă, cantitatea echivalentă a exporturilor noastre de anul trecut. Deşi discuţia cu ei a fost atunci cînd încă nu era clară relaţia lor cu Turcia, totuşi reluarea relaţiilor comerciale durează. Iată de ce, ei sunt interesaţi să-şi compenseze acele cantităţi pe care le contractau tradiţional din Turcia",  a mai declarat directorul ANSA.

Totodată, ei s-au arătat interesaţi să procure atât struguri cât şi fructele şi legumele moldoveneşti.

Fluxul de știri
0