Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cosmonaut vorbește despre întâlnirea cu OZN

© Sputnik / Мирослав РотарьЮрий Батурин
Юрий Батурин - Sputnik Moldova
Abonare
În interviul acordat pentru radio Sputnik Moldova, cosmonautul sovietic rus Iuri Baturin a povestit despre mărturisirile colegului său care, pe parcursul unei săptămâni, a urmărit un obiect de proveniență necunoscută care însoțea stația orbitală.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. Iuri Baturin a menționat că el personal nu a văzut niciodată un OZN-uri, însă alți cosmonauți s-au confruntat cu fenomene care, la prima vedere, păreau inexplicabile.

„Un prieten și coleg de-al meu cosmonaut a observat că stația orbitală era însoțită la o distanță de 500 — 700 de metri de un obiect de proveniență vădit artificială. El a stabilit acest lucru după forma hexagonală precisă a acestui obiect. El a crezut că obiectul are, probabil, o gravitație artificială, deoarece se rotea pentru a crea cel puțin o greutate minimă", a spus Baturin.

Potrivit acestuia, colegul său a informat despre cele observate Centrul de dirijare a zborurilor. La rândul lor, angajații Centrului l-au rugat să le expedieze imagini cu obiectul zburător neidentificat.

„Însă înainte de a expedia fotografia pe Pământ, cosmonautul a decis să o privească la monitorul de pe staţie. Iar când a văzut imaginea pe ecran, pentru el e devenit clar că acesta nu era un obiect la o distanță de 500 metri, ci o piuliță mică, la distanța de 1 centimetru de iluminator", a comentat interlocutorul.

Baturin a explicat că asemenea iluzii optice se datorează faptului că în cosmos nu există puncte de reper la care să te raportezi.

„Când privim prin geam, vedem o casă care stă la distanța de 100 de metri față de un obiect concret. Avem un punct de reper, avem profunzimea spațiului. În cosmos însă nu există puncte de reper, ci un spațiu fără limite. Cosmonautul vede o figură hexagonală, iar creierul omului, neavând un punct de reper pentru a aprecia profunzimea, a conchis că acest obiect este fără îndoială de proveniență artificială", a adăugat Baturin.

Totodată, cosmonautul este convins că omul nu este singur în Univers, deoarece natura niciodată nu contează doar pe o singură soluție, și le dublează.

„Natura nu contează pe faptul că omul de pe Terra reprezintă o soluție optimă. Mă refer la intelect. Iar intelectul (rațiunea) poate să existe și sub alte forme", afirmă Baturin, fiind convins că Terra ar putea suscita interesul intelectului de pe alte planete, la fel cum pământenii sunt interesați de alte exoplanete.

Fluxul de știri
0