Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au vrut să sape un beci, dar au dat de schelete şi muniţii

© Sputnik / Артем Креминский / Accesați arhiva multimediaКрым. Мангуп-Кале
Крым. Мангуп-Кале - Sputnik Moldova
Abonare
O familie din localitatea Nicolaevca Veche, raionul Ungheni a găsit îngropate în curtea casei, la nici un metru adâncime, osemintele a doi oameni şi muniţii.

CHIŞINĂU, 21 aug — Sputnik. O familie tânără a cumpărat acum aproximativ zece ani casa bătrânească de la marginea satului. Până a-şi mai ridica alta nouă, cei doi soţi, Ana și Vladislav Pidghirnîi, cărora li s-au născut între timp şi doi băieţi, au hotărât să-şi construiască un beci nou, relatează publicaţia Expresul.

Dar nu au săpat nici măcar un metru în adâncime, când au avut parte de o surpriză terifiantă. Cei care lucrau la săpatul beciului au dat de osemintele a doi oameni. Tot acolo se aflau două caschete și nişte muniții.

"Vă spun sincer, aproape că nu am putut să dorm noaptea, după descoperirea făcută. E înfricoșător să vezi oseminte ale unor oameni în curtea ta", a mărturisit Ana Pidghirnîi.

Se presupune că este vorba de osemintele unor ostași germani care au luptat în cel de-al doilea război mondial, deoarece pe acolo a trecut linia frontului.

La fața locului s-au deplasat și angajații Batalionului de geniu "Codru" al Ministerului Apărării, care au ridicat munițiile.

Osemintele au fost transmise la Centrul de Medicină Legală a Ministerului Sănătății, unde se va stabili cât au zăcut acestea în pământ şi poate chiar care a fost cauza decesului celor doi.

Fluxul de știri
0