Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au săturat să aştepte în vamă şi i-au scris lui Cioloş

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei care au traversat frontiera moldo-română în ultima perioadă, au fost nevoiţi să stea ore în şir la cozi interminabile pentru a trece controlul vamal.

CHIŞINĂU, 20 aug — Sputnik. Cele mai multe probleme au fost semnalate la punctele de trecere Leuşeni — Albiţa şi la vama Sculeni, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară.

Sputnik Moldova a relatat deja că procesul de control decurge mult mai lent la vama română. Astfel, potrivit site-ul Traffic On-line al Poliţiei de Frontieră din Moldova şi celei din România, în ajun timpul de aşteptare la punctul de trecere Leuşeni era de aproximativ 17, pe când poliţiştii de frontieră din România efectuau controlul în aproximativ două ore.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce se lucrează foarte lent în vama română de la hotarul cu Moldova

Sâmbătă situaţia la punctele de trecere a frontierei a fost şi mai dificilă, iar arşiţa a făcut aşteptarea insuportabilă.

Site-ul autoblog.md scrie că unul dintre moldovenii care s-a săturat de debandada de la frontiera moldo-română i-a adresat pe pagina sa de Facebook un mesaj premierului român Dacian Cioloş, cerându-i să intervină pentru a schimba situaţia.

„Nu mai avem sârmă ghimpată pe Prut, dar avem rânduri de sute de metri, ar trebui schimbată această situaţie", menţionează acesta.

Şi alte persoane care au traversat astăzi frontiera moldo-română descriu pe reţelele de socializare procesul anevoios de trecere a controlului vamal: "5 ore in vama, cozi fara sfarsit. Vamesi lenesi, verificand un autocar timp de o ora minim, unele fiind verificate dublu. Cand a ajuns randul nostru, la sfarsit am fost nevoiti sa mergem pe jos cu bagajele in maina pana la un colt, pentru ca vamesul nu avea de gand sa astepte pana asezam gentile inapoi".

Totodată, sâmbătă au apărut mai multe probleme şi la frontiera moldo-ucraineană. Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a atenţionat participanții la traficul transfrontalier că activitatea punctului de trecere „Tudora — Starokazacie" va fi sistată în zilele de 20 şi 21 august, din cauza lucrărilor de reabilitare a drumului care duce spre vamă.

Fluxul de călători, în special cel al camioanelor marfare, este redirecționat prin punctul de trecere „Palanca — Maiaki-Udobnoe", însă mulţi şoferi nu au ştiut despre această schimbare şi s-au îndreptat către punctul de frontieră închis.

Fluxul de știri
0