Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comparaţie: preţurile în RSSM şi în Moldova de astăzi

Abonare
Corespondentul Sputnik Moldova a comparat preţurile la unele produse alimentare, tehnică de uz casnic, automobile din Moldova contemporană şi din cea sovietică. Se pare că instituţiile de statistică li s-a interzis să facă astfel de comparaţii.

Doctorul în economie Victor Moroz, fost şef de secţie la Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică afirmă că instituţiilor de statistică li s-a interzis printr-o dispoziţie să compare indicatorii economici ai RSSM şi ai Moldovei de astăzi.

Autorităţile au explicat oficial decizia respectivă prin faptul că nu ar fi corect să compari realităţile de atunci şi cele de astăzi: este vorba de ţări diferite, economii diferite, condiţii de muncă diferite şi vectori diferiţi de dezvoltare, a menţionat Victor Moroz.

Corespondentul Sputnik Moldova a riscat totuşi să încalce această prescripţie şi a comparat preţurile la mai multe produse alimentare, tehnică de uz casnic, automobile din Moldova contemporană şi din cea sovietică.

Fluxul de știri
0