Soția lui Saakașvili vrea să se facă deputat

Abonare
Sandra Roelofs, soția ex-președintelui Georgiei Mihail Saakașvili, va candida pentru fotoliul de deputat în parlamentul Georgiei din partea formațiunii „Mișcarea Națională Unită”.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Sandra Roelofs, soția ex-președintelui Georgiei Mihail Saakașvili, va candida la viitoarele alegeri parlamentare în regiunea Samegrelo din partea  formațiunii „Mișcarea Națională Unită".

Alegerile parlamentare vor avea loc în Georgia la 8 octombrie 2016.

„Au trecut aproape patru ani de când nu mai sunt prima doamnă și urmăresc detașat situația din Georgia. În tot acest răstimp guvernul ar fi putut activa mai bine, Mișa (Mihail Saakașvili — n. red.) nu era în țară, cine i-a împiedicat? Dacă nu au dorit să continue niște proiecte bune, puteau să întreprindă măcar ceva la propria dorință. Nu văd să fi făcut ceva nou. Vreau să-mi dedic lupta politică acelor oameni care s-au jertfit de dragul țării", a declarat Roelofs vineri în discursul său susținut la Zugdidi.

Liderul „Mișcării Naționale Unite", David Bakradze, a salutat desemnarea candidaturii Sandrei Roelofs și și-a exprimat speranța că, în persoana acesteia, Zugdidi va avea un reprezentant demn în organul legislativ al țării.

Экс-президент Грузии М.Саакашвили посетил Львов - Sputnik Moldova
Azarov: numirea lui Saakaşvili în funcţia de guvernator, bătaie de joc

Saakașvili a părăsit țara îndată după ce funcţia de președinte al Georgiei a fost preluat de către Gheorghi Margvelașvili în noiembrie 2013. Procuratura Generală a Georgiei i-a înaintat în contumăcie câteva capete de acuzare, inclusiv delapidarea a circa 5 milioane de dolari din bugetul de stat în interes personal.

Ulterior, Saakașvili a fost dat în căutare pe teritoriul țării. El a declarat însă în repetate rânduri că are încredere în victoria echipei sale la alegerile parlamentare din Georgia din 8 octombrie 2016, după care intenționează să revină în țară. Actualmente, Saakașvili este guvernator al regiunii Odesa.

Sandra Roelofs s-a născut în Olanda și este flamandă de naționalitate.

Deține două licențe de studii superioare: de lingvist și jurist. A predat în instituții de învățământ superior în Franța, SUA și Georgia. S-a implicat în activităţi obșteşti, a lucrat în organizațiile internaționale ale „Crucii Roșii" și în cele specializate în drepturile omului. Este autoarea cărții „Prima doamnă a Georgiei. Însemnările unei idealiste".

Este cunoscută prin activitatea sa în cadrul fundațiilor de caritate și a celor pentru copii.

Fluxul de știri
0